« Secţiuni « Articole « RNSJOpiniiPovestim cărţi
Opinii

Despre adevăr și nedreptate în viața unui magistrat
03.01.2022 | Mirela CROITORU

Drept Timisoara
Secţiuni: Dreptul familiei, Life, Opinii, Selected, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust
Mirela Steluța Croitoru

Mirela Croitoru

Sunt potrivite câteva precizări referitoare la unele articole apărute în presă cu privire la un magistrat.

În cursul anului 2019, reținând ca fiind dovedite violențele fizice, psihice și sociale ale soțului judecătoarei, instanța competentă a emis un ordin de protecție, acesta să nu se mai aproprie de soție, de copii şi de locul de muncă al soției (Curtea de Apel), la mai puţin de 300 metri.

Soția a decis că trebuie să divorțeze. Pus în faţa acestei decizii, fostul soţ a retras toţi banii acumulați în conturi comune, pe parcursul căsătoriei, transferându-i pe conturi al căror titular era doar el. Mai mult, a plasat în geanta (fostei) soții dispozitive de înregistrare, pentru a eluda ordinul de protecţie.

Aceste fapte au determinat soția să formuleze plângere penală. Fiind audiat în cadrul acestui dosar penal, soțul inculpat a înţeles să se apere prin a aduce o serie de calomnii la adresa soției, calomnii care, în opinia lui, ar fi fost de natură să îi justifice faptele.

Declaraţia inculpatului, conţinând aceste calomnii, a fost preluată în rechizitoriul întocmit de parchet, iar rechizitoriul a fost preluat în sentinţa penală, prin care fostul soț a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de violare a vieţii private, violenţă în familie, ameninţare şi influenţarea declaraţiilor.

Alegațiile fostului soț, cuprinse în declarația lui din dosarul penal, nu au fost reținute nici de către parchet și nici de instanțe, nici de instanța penală și nici de instanța civilă în procesul de divorț.

În data de 14 decembrie 2021, imediat după ce a aflat soluţia de condamnare, fostul soț a sunat-o pe fosta soție pe telefonul mobil, deşi, potrivit sentinţei penale, avea interdicţia de a lua legătura cu ea, şi i-a transmis că acum nu îi mai pasă de nimic şi că singurul lui scop este să o distrugă pe plan profesional şi social.

Apoi toate calomniile îndurate de judecătoare pe parcursul procesului de divorţ, al procesului de partaj bunuri comune şi al procesului penal, au fost crezute și preluate în presă, fără respect pentru adevăr și fără o minimă verificare.

Magistratul a demisionat din funcţia de conducere, pentru a separa ştirile din presă legate de viaţa personală de imaginea instanţei.

În speranţa că adevăratele valori, precum dreptatea, onestitatea și adevărul, care stau la baza oricărui sistem judiciar/nonjudiciar, își vor găsi drumul spre lumină, am înţeles să scriu aceste cuvinte.

Jud. Mirela Croitoru, Curtea de Apel București

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.