« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Repunerea în termenul de recurs nu se poate solicita în cadrul contestației în anulare
05.01.2022 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că este inadmisibilă contestația în anulare când se formulează cerere de repunere în termenul de recurs. În speță, instanța supremă a constatat că în cadrul contestaţiei în anulare, contestatoarea nu a indicat care sunt greşelile materiale, în sensul prevederilor art. 503 alin. 2 pct. 2 C. proc. civ., ci s-a referit doar la faptul că nu a putut formula recursul în termenul legal, întrucât a fost evacuată din locuinţă prin executare silită, solicitând repunerea în termenul de recurs, urmând să fie respinsă contestanția în anulare ca inadmisibilă. (Decizia nr. 1367 din 16 iunie 2021, pronunțată de Secţia I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.