Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Strategia de securitate cibernetică a României pentru perioada 2022-2027
04.01.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 2 din 3 ianuarie 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 1321/2021 privind aprobarea Strategiei de securitate cibernetică a României, pentru perioada 2022-2027, precum şi a Planului de acţiune pentru implementarea Strategiei de securitate cibernetică a României, pentru perioada 2022-2027.

Astfel, sunt aprobate Strategia de securitate cibernetică a României, pentru perioada 2022-2027, precum Planul de acţiune pentru implementarea acesteia.

Noua Strategie de Securitate Cibernetică a României reprezintă o țintă asumată în PNRR și își propune să asigure un nivel ridicat de securitate cibernetică, adaptat noilor provocări generate de entități ostile din spațiul cibernetic.

Întrucât un spațiu cibernetic sigur este atât responsabilitatea statului, prin autoritățile competente, cât și a sectorului privat și a societății civile, se urmărește consolidarea parteneriatului public-privat pentru a se asigura un spațiu cibernetic mondial, deschis și sigur.

Viziunea Strategiei de Securitate Cibernetică este ca în fața unei amenințări cibernetice din ce în ce mai complexe, România să fie capabilă să prevină, să descurajeze și să răspundă eficient, inclusiv printr-o abordare proactivă, acțiunilor ostile derulate în spațiul cibernetic împotriva unor ținte de pe teritoriul României sau al aliaților strategici.

Intrare în vigoare: 3 ianuarie 2022

Secţiuni: Cyberlaw, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO