Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti

ANRE introduce reguli pentru racordarea de noi instalaţii de producere a energiei electrice


04.01.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Energie, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1 din 3 ianuarie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 137/2021 pentru aprobarea Procedurii privind determinarea capacităţii disponibile în reţelele electrice pentru racordarea de noi instalaţii de producere a energiei electrice.

Astfel, este aprobată Procedura privind determinarea capacităţii disponibile în reţelele electrice pentru racordarea de noi instalaţii de producere a energiei electrice, care cuprinde:

– regulile pentru determinarea capacităţii disponibile în reţelele electrice de transport şi în reţelele electrice de distribuţie la nivelul de tensiune de 110 kV;
– regulile privind publicarea în mod transparent şi periodic de către operatorul de transport şi de sistem a datelor referitoare la capacităţile disponibile în reţelele electrice de transport şi în reţelele electrice de distribuţie la nivelul de tensiune de 110 kV;
– termenele şi periodicitatea publicării datelor privind capacităţile disponibile de către operatorii de reţea, după cum urmează: lunar începând cu 1 aprilie 2022; bilunar începând cu 1 iulie 2022; săptămânal începând cu 1 octombrie 2022.

Prezenta procedură se aplică de către:

– operatorul de transport şi de sistem şi operatorii de distribuţie concesionari pentru informarea producătorilor de energie electrică în vederea racordării la reţelele electrice de interes public a instalaţiilor de producere a energiei electrice;
– producătorii de energie electrică în relaţia cu operatorul de transport şi de sistem şi cu operatorii de distribuţie concesionari în scopul identificării reţelei electrice, respectiv a zonei de amplasament a acesteia, disponibile din punctul de vedere al capacităţii pentru racordarea instalaţiilor aferente locurilor de producere.

Intrare în vigoare: 1 martie 2022

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro