« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti
MOLOMAN LAZAR & ASOCIATII
 

Curtea de Apel Galați. Adopția nu poate fi respinsă pe motiv că de peste 10 ani minorii sunt în plasament la același asistent maternal
11.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul familiei, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Galați a hotărât că respingerea unei cereri de deschidere a procedurii de adopție nu poate fi justificată de împrejurarea că minorii se află de o lungă perioadă de timp în plasament la un asistent maternal și că ei nu doresc schimbarea mediului familial actual, fiind puternic legați afectiv de asistentul maternal la care locuiesc încă de la naștere, și că adopția ar avea ca finalitate o traumatizare a copiilor care vor fi puși în situaţia de a renunța la familia substitutivă.  ”Câtă vreme familia asistentului maternal este singurul mediu pe care copiii îl cunosc, este firesc ca aceștia să manifeste temere față de posibilitatea schimbării lui dar, în opinia Curții, acesta nu poate fi un argument suficient pentru a justifica respingerea cererii de deschidere a procedurii de adopție, interesul superior al copiilor fiind acela de a li se găsi o familie care să dorească și să aibă posibilitatea de a le oferi afecțiune, susținere, stabilitate, atât în prezent cât și în viitor.” (Decizia mr. 11 din 27 ianuarie 2021, pronunțată de Curtea de Apel Galați)

 
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD