« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Energie
CărţiProfesionişti
BOTEZATU ESTRADE PARTNERS
 

Standardul de performanţă pentru serviciul de transport şi de sistem al gazelor naturale
06.01.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Energie, Monitorul Oficial al României, Transporturi | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 16 din 6 ianuarie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 140/2021 privind aprobarea Standardului de performanţă pentru serviciul de transport şi de sistem al gazelor naturale.

Prezentul standard reglementează calitatea serviciului de transport şi de sistem al gazelor naturale şi stabileşte indicatorii de performanţă.

Acesta se aplică în relaţiile dintre operatorul de transport şi de sistem, care prestează activitatea de serviciu public, şi:

– utilizatorii sistemului de transport al gazelor naturale;
– persoanele fizice sau juridice care se adresează operatorului de transport şi de sistem în vederea accesului/racordării la sistemul de transport al gazelor naturale;
– persoanele fizice sau juridice care solicită informaţii sau care adresează operatorului de transport şi de sistem o solicitare/sesizare/reclamaţie referitoare la prestarea serviciului de transport şi de sistem al gazelor naturale;
– Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei.

De asemenea, sunt avuți în vedere indicatorii de performanță pentru următoarele activități:

– înregistrarea şi soluţionarea solicitărilor/sesizărilor/reclamaţiilor utilizatorilor privind serviciul de transport şi de sistem al gazelor naturale;
– accesul/contractarea serviciului de transport al gazelor naturale;
– racordarea la sistemul de transport al gazelor naturale;
– refacerea terenurilor şi/sau a bunurilor afectate de lucrări la infrastructura sistemului de transport al gazelor naturale;
– respectarea condiţiilor de predare-preluare a gazelor naturale;
– întreruperea/limitarea/reluarea prestării serviciului de transport şi de sistem al gazelor naturale.

În plus, la 1 octombrie 2022, va fi abrogat Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 161/2015privind aprobarea Standardului de performanţă pentru serviciul de transport şi de sistem al gazelor naturale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 919 din 11 decembrie 2015.

Intrare în vigoare: 1 octombrie 2022

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.