Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Tribunalul Bucureşti. Fotocopierea înscrisurilor din dosare se va face la Compartimentul Arhivă. UPDATE: Demersurile UNBR și Baroului București privind asigurarea pentru avocați a serviciilor de fotocopiere
13.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 13 ianuarie 2022, Uniunea Națională a Barourilor din România a informat că au avut loc discuții între conducerile Baroului București și ale Uniunii Naționale a Barourilor din România și conducerea Tribunalului București.

Conducerea Tribunalului București a informat că urmează a se derula o nouă licitație pentru stabilirea prestatorilor care vor oferi acest tip de servicii în spațiile Tribunalului București.

Până la finalizarea etapelor legale ale acestei proceduri, conducerea Tribunalului București a arătat că analizează posibilitatea de a identifica soluții temporare pentru acoperirea minimului necesar, inclusiv prin desemnarea de personal care să efectueze această activitate.

Decanul Baroului București și Președintele UNBR au transmis conducerii Tribunalului București disponibilitatea de a sprijini demersurile conducerii Tribunalului București pentru rezolvarea temporară a situației create, până la finalizarea licitației, inclusiv prin asumarea unor costuri necesare depășirii problemei sau implicării persoanelor care să efectueze lucrările (fotocopierea).

***

Joi, 6 ianuarie 2022, Tribunalul Bucureşti a informat că societățile comerciale care asigurau servicii de fotocopiere înscrisuri pentru public în spaţiile închiriate de Tribunalul București (Tribunalul București – Secțiile I-V și VIII și Judecătoriile sectoarelor 1, 2, 3, 4 și 6) au notificat încetarea contractului de închiriere.

Astfel, procedura de fotocopiere a înscrisurilor din dosarele aflate în păstrarea instanţelor de judecată se va desfăşura după cum urmează:

1. Prezentare la Compartimentul Arhivă pentru consultare dosar şi indicare înscrisuri pentru fotocopiere;

2. Stabilirea de către personalul din cadrul Compartimentului Arhivă a cuantumului taxei judiciare de timbru datorate în conformitate cu art. 9 lit. i din OUG nr. 80/2013 – 0,20 lei/ pagină pentru format A4 şi 0,40 lei /pagină pentru format A3;

3. Plată taxă conform art. 40 din OUG nr. 80/2013: „(1) Taxele judiciare de timbru se plătesc de debitorul taxei în numerar, prin virament sau în sistem on-line, într-un cont distinct de venituri al bugetului local „Taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru”, al unității administrativ teritoriale în care persoana fizică are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, în care persoana juridică are sediul social. Costurile operaţiunilor de transfer al sumelor datorate ca taxă judiciară de timbru sunt în sarcina debitorului taxei. (2) Dacă persoana care datorează taxa judiciară de timbru nu are nici domiciliul, nici reşedinţa ori, după caz, sediul în România, taxa judiciară de timbru se plăteşte în contul bugetului local al unității administrativ teritoriale în care se află sediul instanţei la care se introduce acţiunea sau cererea” şi transmitere dovadă către instanţă;

4. Planificare ridicare fotocopii.

Pentru situaţiile în care dosarul electronic este disponibil integral NU se efectuează fotocopii.

De asemenea, există posibilitatea efectuării de fotografii cu telefonul mobil sau alt dispozitiv asemănător după avizarea acestei operatiuni de către persoana responsabilă.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti