« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Pitești. Program de Îndepărtare Anticipată – Marea Britanie. Impediment la executarea pedepsei
10.01.2022 | Andreea COMAN, Cristina Gabriela IACOB

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, RNSJ, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Coman

Andreea Coman

Cristina Gabriela Iacob

Cristina Gabriela Iacob

Curtea de Apel Pitești a admis apelul formulat de inculpat și, rejudecând, a înlăturat restul de pedeapsă de 1457 zile de închisoare aplicată prin hotărârea Curții Regale Ipswich din Regatul Unit al Marii Britanii (recunoscută prin sentința penală nr. 9 din 26.06.2018 a Curții de Apel Pitești), reținând pe de o parte că dispozițiile art. 141 alin. 13 lit. a) din Legea nr. 302/2004 referitoare la efectele sentinței de recunoaștere a hotărârii penale străine în situația în care statul emitent informează că transferarea nu mai poate avea loc, respectiv că aceasta urmează să producă efecte juridice numai sub aspectul stării de recidivă, nu conduc la executarea pedepsei față de care autoritățile din Marea Britanie au menționat în mod expres că nu se mai poate executa în România, iar pe de altă parte, că autoritățile din Marea Britanie nu au stabilit vreo condiției legată de conduita infractorului pentru ca pedeapsa să nu mai fie executată, singura precizare fiind legată de împrejurarea că infractorului nu mai are dreptul să se mai întoarcă în mod legal în Marea Britanie pe toată durata vieții sale (inculpatul urmând să execute pedeapsa de 9 luni închisoare pentru infracțiunea prevăzută de art. 335 Cod penal). (Curtea de Apel Pitești, Secția penală și pentru cauze cu minori și de familie, Decizia nr. 2/A din 4 ianuarie 2022)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW
Cristina Gabriela Iacob, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD