Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

Novak Djokovic a câștigat apelul împotriva deciziei de a i se retrage viza de intrare în Australia. UPDATE: Anulare viză. UPDATE: Novak Djokovic nu va participa la turneul de tenis. UPDATE: Motivarea hotărârii
21.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul sportului, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 20 ianuarie 2022, Curtea Federală a Australiei a publicat motivarea hotărârii prin care a decis respingerea apelului formulat de Novak Djokovic.

Printre altele, judecătorii au reținut că „O vedetă a tenisului mondial poate influenţa oameni de toate vârstele, tineri sau bătrâni, dar poate mai ales pe tinerii şi pe cei impresionabili îi poate influența să-l imite. Acest lucru nu este fantezist, nu are nevoie de dovezi. Chiar dacă Djokovic nu câştiga Australian Open, prin prezența lui în Australia, jucând, avea capacitatea de a-i încuraja pe cei care vor să fie ca el, ceea ce este un argument logic pentru ideea că el ar putea stimula sentimentul antivaccinare.

(…)

Există dovezi că domnul Djokovic a neglijat recent măsurile rezonabile de sănătate publică în străinătate, participând fără mască la activităţi, în timp ce era conştient că este infectat cu Covid. Deducem că acest lucru poate încuraja o atitudine de încălcare a reglementărilor de sănătate publică.

(…)

Ministrul Imigrației poate anula o viză dacă este convins că prezența titularului acesteia în Australia poate reprezenta un risc pentru sănătatea sau buna ordine a comunității australiane.”

:: Motivarea hotărârii poate fi consultată aici.

***

Duminică, 16 ianuarie 2022, Curtea Federală a Australiei a decis respingerea apelului tenismenului și obligarea acestuia la cheltuieli de judecată, potrivit informării de pe site-ul Curții Federale.

:: Dosarul online poate fi consultat aici.

***

Vineri, 14 ianuarie 2022, Alex Hawke, Ministrul Imigrației din Australia, i-a anulat viza lui Novak Djokovic, potrivit abc.net.au.

***

Luni, 10 ianuarie 2022, Novak Djokovic a câștigat apelul împotriva deciziei de a i se retrage viza și a primit acordul de a intra în Australia, potrivit theage.com.au.

Judecătorul Anthony Kelly a anulat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Novak Djokovic şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Totodată, judecătorul a ordonat să fie eliberat în 30 de minute si să ii fie predate bunurile personale.

Lui Novak Djokovic i s-a anulat viza la sosirea în Melbourne la jumătatea săptămânii trecute şi de atunci se află la un hotel de carantină, întrucât nu este vaccinat anti-COVID-19. Acesta a venit în Australia pentru a participa la Australian Open 2022.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti