« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Novak Djokovic a câștigat apelul împotriva deciziei de a i se retrage viza de intrare în Australia. UPDATE: Anulare viză. UPDATE: Novak Djokovic nu va participa la turneul de tenis. UPDATE: Motivarea hotărârii
21.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Dreptul sportului, Internațional | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 20 ianuarie 2022, Curtea Federală a Australiei a publicat motivarea hotărârii prin care a decis respingerea apelului formulat de Novak Djokovic.

Printre altele, judecătorii au reținut că „O vedetă a tenisului mondial poate influenţa oameni de toate vârstele, tineri sau bătrâni, dar poate mai ales pe tinerii şi pe cei impresionabili îi poate influența să-l imite. Acest lucru nu este fantezist, nu are nevoie de dovezi. Chiar dacă Djokovic nu câştiga Australian Open, prin prezența lui în Australia, jucând, avea capacitatea de a-i încuraja pe cei care vor să fie ca el, ceea ce este un argument logic pentru ideea că el ar putea stimula sentimentul antivaccinare.

(…)

Există dovezi că domnul Djokovic a neglijat recent măsurile rezonabile de sănătate publică în străinătate, participând fără mască la activităţi, în timp ce era conştient că este infectat cu Covid. Deducem că acest lucru poate încuraja o atitudine de încălcare a reglementărilor de sănătate publică.

(…)

Ministrul Imigrației poate anula o viză dacă este convins că prezența titularului acesteia în Australia poate reprezenta un risc pentru sănătatea sau buna ordine a comunității australiane.”

:: Motivarea hotărârii poate fi consultată aici.

***

Duminică, 16 ianuarie 2022, Curtea Federală a Australiei a decis respingerea apelului tenismenului și obligarea acestuia la cheltuieli de judecată, potrivit informării de pe site-ul Curții Federale.

:: Dosarul online poate fi consultat aici.

***

Vineri, 14 ianuarie 2022, Alex Hawke, Ministrul Imigrației din Australia, i-a anulat viza lui Novak Djokovic, potrivit abc.net.au.

***

Luni, 10 ianuarie 2022, Novak Djokovic a câștigat apelul împotriva deciziei de a i se retrage viza și a primit acordul de a intra în Australia, potrivit theage.com.au.

Judecătorul Anthony Kelly a anulat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Novak Djokovic şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Totodată, judecătorul a ordonat să fie eliberat în 30 de minute si să ii fie predate bunurile personale.

Lui Novak Djokovic i s-a anulat viza la sosirea în Melbourne la jumătatea săptămânii trecute şi de atunci se află la un hotel de carantină, întrucât nu este vaccinat anti-COVID-19. Acesta a venit în Australia pentru a participa la Australian Open 2022.

 
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD