« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Finlanda. Vastaamo a fost sancționat pentru securitatea defectuoasă a datelor cu caracter personal
10.01.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Cyberlaw, Data protection, Dreptul Uniunii Europene, Internațional | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 5 ianuarie 2022, Comitetul European pentru Protecția Datelor a informat că a finalizat o investigație la operatorul Centru Psihoterapeutic Vastaamo, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 608.000 de euro, precum și cu o mustrare.

Centrul de psihoterapie Vastaamo a notificat Autoritatea pentru Protecția Datelor din Finlanda despre un atac împotriva bazei de date a dosarelor pacienților în septembrie 2020. În octombrie 2020, Autoritatea a început o investigație privind legalitatea operațiunilor lui Vastaamo.

Vastaamo a neglijat îndatoririle legate de prelucrarea în siguranță a datelor cu caracter personal, precum și de raportare a unei încălcări a securității datelor cu caracter personal. Autoritatea a constatat că Vastaamo trebuia să fi știut că datele despre pacienți au dispărut și că s-ar putea să fi ajuns în posesia unui atacator extern din martie 2019. Vastaamo ar fi trebuit să raporteze fără întârziere încălcarea atât autorității de supraveghere, cât și clienților săi.

Autoritatea a constatat că datele cu caracter personal nu fuseseră protejate în mod corespunzător împotriva prelucrării neautorizate și ilegale sau a dispariției accidentale, iar Vastaamo nu a pus în aplicare măsuri de bază pentru a asigura prelucrarea în siguranță a datelor cu caracter personal. Din cauza documentației insuficiente, Vastaamo nu a putut dovedi că a respectat cerințele de siguranță adecvate.

Vastaamo a fost declarat în faliment în februarie 2021.

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.