« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Craiova. Cererea avocatului de amânare a cauzei pentru motive medicale constituie o prezumție de continuare a judecății, nu de suspendare
14.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Craiova a hotărât că suspendarea unei cauze în condițiile în care avocatul apelantului a depus o cerere de amânare a judecății pentru motive medicale (dovedite cu un act medical), fără ca instanța să se pronunțe pe această cerere echivalează cu încălcarea dreptului părţii la un proces echitabil. ”În mod greşit Tribunalul a considerat că lipsa părţilor de la termenul de judecată şi omisiunea acestora de a formula cerere de judecată în lipsă impun suspendarea judecăţii conform art. 411 alin. 1 pct. 2 cod procedură civilă, fără a avea în vedere că formularea unei cereri de amânare, justificată cu acte medicale, constituie o prezumţie că partea doreşte continuarea judecăţii, însă este împiedicată să  se prezinte la termen.” (Decizia nr. 1177 din 17 decembrie 2021, pronunțată de Curtea de Apel Craiova)

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD