Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ZRVP, alături de CEECAT Capital în tranzacția de preluare a Modulo Cluj
11.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept civil, Dreptul mediului, Dreptul muncii, Dreptul proprietatii intelectuale, Fuziuni și achiziții, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Cumpărătorul a fost asistat de o echipă de avocați ai departamentului Consultanță, coordonată de Anca Danilescu, partener senior.

Societatea de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) a asistat fondul de investiții administrat de CEECAT Capital în cadrul procedurii de preluare a pachetului majoritar de acțiuni ale companiei clujene Modulo Decorative Solutions, lider în producția de piatră decorativă în sud-estul Europei.

Procesul de achiziție a fost finalizat la sfârșitul lunii decembrie 2021 iar pentru acest mandat ZRVP a implicat o echipă de avocați multidisciplinară, specializați în fuziuni și achiziții, drept societar, dreptul muncii, real estate, dreptul mediului, proprietate intelectuală etc. ZRVP a oferit asistenţă juridică pe întreg parcursul tranzacţiei, începând cu structurarea tranzacției și asistență în procesul de due diligence al societăților din grup, asistență legată de aspecte de reglementare, redactarea, negocierea și semnarea documentației aferente, precum și asistență la closing.

Echipa de avocați ZRVP care a asistat fondul administrat de CEECAT Capital a fost coordonată de Anca Danilescu (partener senior), cu implicarea Lidiei Trandafir (avocat colaborator coordonator) şi a Alexandrei Nania (avocat colaborator senior). Din echipa care a acordat asistenţă juridică au făcut parte şi Alina Cristea (avocat colaborator senior) și Oana Marinescu (avocat colaborator senior).

Anca Danilescu, partener senior ZRVP: “Este o bucurie și o provocare profesională să fi făcut parte dintr-o tranzacție încheiată cu succes, într-o piață care nu oferă întotdeauna certitudinea că proiectele demarate pot fi duse la bun sfârșit. Varietatea şi complexitatea chestiunilor juridice cu care ne-am confruntat, precum şi colaborarea excelentă cu clientul nostru pe parcursul întregului proces de acordare a asistenței sunt, pentru noi, adevăratul câștig al acestui mandat.”

Conform reprezentanților CEECAT, fondul de investiții intenționează să transforme Modulo într-un jucător regional și să aloce resurse pentru ca societatea să își atingă potențialul de creștere prin automatizarea capacităților de producție și achiziții suplimentare în locații strategice, coroborată cu diversificarea canalelor de distribuție și creșterea forței de vânzări.

În România, CEECAT a mai făcut o investiţie în 2014, dintr-un fond de investiții precedent, și anume în producătorul de cărămizi Brikston Construction Solutions din Iaşi, pe care l-a vândut în 2018 catre un investitor strategic austriac.

Despre Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners

Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.

ZRVP are o echipă de 66 de avocați, dintre care 14 asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Băjenaru și Cosmin Cojocaru (asociați), domnul prof. dr. Valerian Cioclei și Robert Oancea (of counsel).

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti