« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

Metodologia de alocare şi utilizare a fondului pentru dezvoltarea instituţională a instituţiilor de învăţământ superior de stat pentru anul 2022
11.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Fiscalitate, Monitorul Oficial al României, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 29 din 10 ianuarie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 5825/2021 pentru aprobarea Metodologiei de alocare şi utilizare a fondului pentru dezvoltarea instituţională a instituţiilor de învăţământ superior de stat, pentru anul 2022.

Prin prezentul Ordin este aprobată Metodologia de alocare şi utilizare a fondului pentru dezvoltarea instituţională a instituţiilor de învăţământ superior de stat, pentru anul 2022.

Astfel, în conformitate cu art. 197 lit. b) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, s-a format un fond distinct pentru dezvoltarea instituţională din bugetul alocat Ministerului Educaţiei.

Aceste fonduri sunt considerate ca venituri proprii ale instituțiilor de învățământ şi sunt utilizate în condiţiile autonomiei universitare şi în conformitate cu prevederile contractelor de finanţare instituţională în vederea realizării obiectivelor ce le revin în cadrul politicii statului din domeniul învăţământului şi cercetării ştiinţifice universitare.

Pentru anul 2022, domeniile pentru care se pot depune proiecte de dezvoltare instituţională sunt:

– creşterea echităţii sociale, în vederea incluziunii sociale, şi sporirea accesului la învăţământul superior;

– internaţionalizarea învăţământului superior din România;

– asigurarea funcţionării în bune condiţii a grădinilor botanice universitare, a staţiunilor didactice, a bazelor de practică şi a altor infrastructuri de susţinere a activităţilor didactice, similare bazelor de practică, din cadrul universităţilor, folosite pentru instruirea studenţilor;

– susţinerea activităţilor societăţilor antreprenoriale studenţeşti (SAS) din cadrul universităţilor;

– îmbunătăţirea calităţii activităţii didactice, inclusiv a respectării deontologiei şi eticii academice;

– dezvoltarea capacităţii instituţionale pentru cercetare din universităţi;

– corelarea ofertei educaţionale cu cererea pieţei muncii (inclusiv cele privitoare la consilierea şi orientarea în carieră).

Intrare în vigoare: 10 ianuarie 2022

 
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD