« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

ÎCCJ. Compensația legală poate fi invocată prin întâmpinare
18.01.2022 | Alina MATEI

Drept Timisoara
Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că pârâtul poate să-i opună reclamantei, pe calea întâmpinării, compensarea legală în condiţiile art. 1617 şi urm. C. civ., dacă deţine asupra acesteia, la rândul său, o creanţă certă, lichidă şi exigibilă. Instanța supremă a constatat că instanţa de control a reţinut în mod corect natura legală a compensaţiei pretinse, aceasta putând fi invocată şi pe cale de excepţie, prin întâmpinare, nefiind necesară învestirea instanţei cu o cerere reconvenţională în acest sens. (Decizia nr. 1453 din 23 iulie 2020, pronunțată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, publicată în Buletinul Jurisprudenței ÎCCJ, 2020, partea I, pag. 805-810)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.