Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Compensația legală poate fi invocată prin întâmpinare


18.01.2022 | Alina MATEI
Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că pârâtul poate să-i opună reclamantei, pe calea întâmpinării, compensarea legală în condiţiile art. 1617 şi urm. C. civ., dacă deţine asupra acesteia, la rândul său, o creanţă certă, lichidă şi exigibilă. Instanța supremă a constatat că instanţa de control a reţinut în mod corect natura legală a compensaţiei pretinse, aceasta putând fi invocată şi pe cale de excepţie, prin întâmpinare, nefiind necesară învestirea instanţei cu o cerere reconvenţională în acest sens. (Decizia nr. 1453 din 23 iulie 2020, pronunțată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, publicată în Buletinul Jurisprudenței ÎCCJ, 2020, partea I, pag. 805-810)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti