Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Evoluția Voinescu Lawyers la trei ani de la înființare: în trei ani nu se construiesc imperii, dar se pot schimba paradigme și se pot impune noi standarde de servicii și calitate


13.01.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Comunicare profesională, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Voinescu Lawyers reprezintă una dintre puținele firme de avocatură de business de pe piața din România care a cunoscut în perioada pandemică o evoluție fulminantă, trecând peste toate provocările generate de virusul Covid-19. În noiembrie 2021 s-au împlinit deja trei ani de la momentul înființării acestei societăți de avocatură, care s-a dezvoltat pe toate palierele activității sale și care a ajuns să își dubleze echipa de avocați în ultimele 18 luni. În acest moment, echipa extinsă include 15 membri (13 avocați care lucrează full-time în cadrul biroului și 2 avocați cu care se lucrează constant pe diverse proiecte specifice). Toți membrii echipei sunt uniți de aceleași valori care pot fi rezumate prin excepționala calitate a serviciilor furnizate în diferite domenii de activitate: consultanță, litigii civile și penale (white-collar crime).

Astfel, extinderea clientelei și mărirea complexității proiectelor încredințate firmei au generat nevoia lărgirii echipei Voinescu Lawyers atât cu avocați cu experiență, cât și cu avocați proaspăt admiși în Baroul București. În această logică, au fost cooptați, în departamentul de drept privat, Alexandra Laza-Ciambur, avocat cu peste 9 ani de experiență, și, în calitate de coordonator al departamentului de drept penal, Alexandru Pădurean, avocat cu peste 8 ani de experiență. De asemenea, au avut loc promovări interne ale colegilor care au făcut progrese profesionale semnificative.

Timeea Ciudin, Partner: „În trei ani de zile nu poți construi imperii, dar este suficient dacă reușești să conturezi o altă paradigmă și să impui noi standarde de calitate și servicii. Faptul că noi am reușit în acest demers, dovedind că avem viziune antreprenorială, nu doar juridică, reprezintă cheia succesului Voinescu Lawyers, care deja se înscrie în categoria firmelor de avocatură de talie medie. Nu tindem să fim mulți, să ne dezvoltăm exponențial, ci organic și etapizat, întrucât suntem conștienți că doar astfel se poate construi o veritabilă echipă. Vrem să formăm nu doar avocați excepționali, ci mentori pentru generațiile care ne vor succeda. Acesta este unul dintre principalele puncte care ne diferențiază de alte firme de avocatură care oferă servicii juridice similare. Din perspectiva noastră, aproape singulară pe piața de avocatură din România, unul dintre indicatorii performanței unui coordonator constă în abilitatea acestuia de a ghida un profesionist pe calea corectă, la capătul căreia acesta își atinge potențialul maxim. Construim și menținem elita în avocatură, iar aceasta este cartea noastră de vizită.”

Gabriel Voinescu, Managing Partner: „Sunt mândru de ce am realizat până în prezent împreună cu echipa pe care o coordonăm, atât pe latura civilă, cât și pe cea penală. În plus, vedem un potențial imens pe o piață care este încă neexploatată și unde nu există deloc experiență în Romania: audituri de conformitate (eng. „compliance”) care să fie efectuate la societățile de talie mare, locale sau internaționale. Biroul nostru beneficiază implicit de experiența mea de avocat membru al Baroului din Paris și de expunerea implicită la investigații/proceduri/audituri care încă sunt necunoscute pe piața din România. În concret, ceea ce noi oferim deja clienților noștri nu se implementează la nivel profesionist în România, neexistând, cu excepția noastră, know-how în acest moment. Echipa de drept penal al afacerilor compusă din 5 membri dedicați lucrează îndeaproape cu membri din celelalte departamente ale biroului pentru a depista si preveni încălcări în diverse domenii cu potențial impact financiar imens: concurență, spălarea banilor, integritate, corupție, obligația de vigilenta, GDPR etc. Acesta este viitorul în dreptul penal al afacerilor, iar noi suntem foarte bine pregătiți pentru a-l întâmpina cum se cuvine.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti