« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Cătălin Predoiu: Intuiesc că va fi ultimul mandat la Ministerul Justiţiei
14.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Anunțuri, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 13 ianuarie 2022, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției, în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire”, a declarat: „Probabil că va fi cel mai greu mandat, ceea ce e puţin nedrept pentru că eu intuiesc că va fi şi ultimul mandat la Ministerul Justiţiei și, de regulă, ultimul mandat aruncă o concluzie pe toate mandatele, dar asta e situaţia şi nu vreau să mă plâng, ştiam în ce context şi ce provocări voi intra dacă accept acest mandat, mulţumesc încă o dată celor care m-au sprijinit să fiu numit în această funcţie pentru că ştiu că a fost o decizie grea. Particular, în această lună şi jumătate a fost faptul că s-au combinat mai multe presiuni pe minister. De regulă, când preiei un mandat e complicat, trebuie să intri în toate detaliile proiectelor din urmă, chiar dacă în general cunoşti activitatea, dar de data aceasta a fost şi luna în care s-a format bugetul de stat şi o lună în care miniştrii dau lupte grele pentru propriile bugete, cu foarte multe şedinţe, cu calcule, cu dezbateri, cu tensiune inerentă şi în plus a fost luna în care colegii miniştri au încercat şi au reuşit să recupereze foarte mult din întârzierile pe agenda PNRR. Ce înseamnă asta? Asta înseamnă că au promovat foarte multe acte normative şi aceste acte normative trec de regulă, nu toate, dar majoritatea trec pe la Ministerul Justiţiei pentru avizare. A fost o provocare imensă pentru colegii de la Departamentul de avizare, Direcţia de Avizare a Actelor Normative, pentru că uneori intrau în minister şi 30-40 de acte normative pe zi, proiecte de acte normative, unele erau voluminoase, trebuiau examinate cu atenţie, să nu greşim, au fost şedinţe de Guvern care s-au succedat două-trei săptămânal, câteodată şi una după alta. Asta este fişa postului, dar m-aţi întrebat cum a fost, aşa a fost, şi în paralel a trebuit să lansez agenda proprie a ministerului, care a însemnat o lungă serie de consultări în sistemul judiciar, în afara lui, cu instituţiile care interacţionează cu agenda Ministerului Justiţiei, discuţii preliminarii pe proiectele principale ale ministerului în 2022.”

 
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD