« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Curtea de Apel Timișoara. Clientul are dreptul la informare/comunicare promptă din partea avocatului
17.01.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Drept civil, JURIDICE.ro, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Timișoara a hotărât că, în relația avocat-client, pe lângă dreptul la informare şi comunicare promptă şi rezonabilă a clientului, astfel încât acesta să fie în măsură a cunoaşte mijloacele, strategia şi tehnicile posibil a fi abordate de avocat, clientul are dreptul exclusiv de a decide cu privire la interesele sale cu caracter judiciar. În speță, Curtea ”relevă că în absenţa certitudinii continuării raporturilor contractuale în termenii conveniţi prin contractul de asistenţă juridică şi actul adiţional, precum şi în absenţa unui contract  scris, respectiv al trecerii de la mandatul tacit la mandatul expres limitat, reclamanta, în calitate de societate de avocaţi avea obligaţia de a comunica propunerile sale cu privire la domeniul activităţilor pentru a care are mandat şi al cuantumului şi formei onorariilor. Numai în prezenţa acestei comunicări adresată pârâtei, în funcţie de răspunsul acesteia sau de lipsa unui astfel de răspuns conţinând dezacordul la propunerile reclamantei, aceasta din urmă ar fi putut continua prestaţiile în acelaşi mod şi sub auspiciile onorariilor astfel comunicate sau, după caz, ar fi putut opţiona pentru renunţarea la contract.” (Decizia nr. 554/R din 26 iunie 2020, pronunțată de Curtea de Apel Timișoara)

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.