Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul București. Avocații care înregistrează restanțe mai mult de trei luni la plata taxelor și contribuțiilor profesionale vor fi suspendați. UPDATE: Deciziile de suspendare din profesie vor fi emise la 15 martie 2022
24.02.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 23 februarie 2022, Consiliul Baroului București a informat că au fost aprobate toate solicitările de eșalonare a plăților restante, potrivit unui comunicat.

Totodată, Consiliul recomandă avocaților care încă înregistrează restanțe mai mari de trei luni la plata contribuțiilor către bugetele Baroului București și/sau Uniunii Naționale a Barourilor din România și/sau Filialei București-Ilfov a Casei de Asigurări a Avocaților, să achite sumele restante sau să solicite, motivat, eșalonarea acestora.

Pentru a permite avocaților să achite contribuțiile profesionale restante, Consiliul Baroului București a decis ca deciziile de suspendare din profesie să fie emise la 15 martie 2022, în loc de 1 martie 2022, în dorința de a se evita aplicarea acestei măsuri.

***

Vineri, 18 februarie 2022, Consiliul Baroului București a recomandat avocaților care înregistrează restanțe să remedieze de urgență situația datoriilor profesionale, pentru a evita trecerea pe Tabloul avocaților fără drept de exercitare a profesiei la data de 1 martie 2022, potrivit unui comunicat.

Avocații care au motive temeinice pentru neexecutarea obligației de plata pot solicita eșalonări, adresate, după caz, Consiliului Baroului București sau Filialei București-Ilfov a Casei de Asigurări a Avocaților, urmând să transmită până la dată de 28.02.2022 o cerere motivată în acest sens, la adresa de email lucian.musica@baroul-bucurești.ro.

***

Marți, 11 ianuarie 2022, Consiliul Baroului București a decis suspendarea pentru neplată, începând cu 1 martie 2022, a avocaților care înregistrează restanțe mai mult de trei luni la plata taxelor și contribuțiilor profesionale către bugetele Baroului București și/sau Uniunii Naționale a Barourilor din România și/sau Filialei București-Ilfov a Casei de Asigurări a Avocaților, potrivit unui comunicat.

Avocații aflați în această situație pot consulta lista Anexa la hotărâre, fie la Serviciul Contabilitate al Baroului București (et. IV), fie la Inspectorul Șef al Filialei București-Ilfov a CAA (et. I).

Consiliul recomandă avocaților care înregistrează restanțe să își îndeplinească obligațiile profesionale, pentru a evita trecerea pe Tabloul avocaților fără drept de exercitare a profesiei la data de 1 martie 2022. Se reamintește avocaților că taxa pentru ridicarea măsurii suspendării pentru neplată este de 3750 lei.

Totodată, avocații care au motive temeinice pentru neexecutarea obligației de plată pot solicita eșalonări, adresate, după caz, Consiliului Baroului București sau Filialei București-Ilfov a Casei de Asigurări a Avocaților.

:: Hotărârea

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti