Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Metodologia de alocare a fondurilor bugetare pentru finanţarea de bază şi suplimentară a instituţiilor de învăţământ superior de stat
14.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9, Monitorul Oficial al României, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 38 din 13 ianuarie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 5824/2021 pentru aprobarea Metodologiei de alocare a fondurilor bugetare pentru finanţarea de bază şi finanţarea suplimentară a instituţiilor de învăţământ superior de stat din România, pentru anul 2022.

Astfel, este aprobată Metodologia de alocare a fondurilor bugetare pentru finanţarea de bază şi finanţarea suplimentară a instituţiilor de învăţământ superior de stat din România, care cuprinde:

– Distribuţia fondurilor pentru finanţarea instituţională a universităţilor din bugetul naţional pentru anul 2022 – Anexa nr. 1;
– Valoarea grantului anual pentru studenţii doctoranzi – Anexa nr. 2;
– Valorile coeficienţilor de echivalare şi de cost pentru anul 2022 – Anexa nr. 3;
– Lista indicatorilor de calitate şi ponderile asociate pentru anul 2022, precum și modul de calcul – Anexele nr. 4 și 5.

În anul 2022, Ministerul Educaţiei analizează şi aprobă deschiderile de credite lunare, pe întreg parcursul anului, astfel încât instituţiilor de învăţământ superior de stat să le fie repartizate sume care să asigure funcţionarea în condiţii normale a acestora.

Direcţia generală învăţământ universitar şi Direcţia generală economică din Ministerul Educaţiei, Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior şi instituţiile de învăţământ superior de stat vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Intrare în vigoare: 13 ianuarie 2022

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti