Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

Schemă de ajutor de stat acordat sub formă de garanții în contextul pandemiei COVID-19
14.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Business, Comunicare profesională, Covid 19 Legal React, Fiscalitate, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 43 din 14 ianuarie 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 531/2021 pentru aprobarea Normei N3.13 „Garanţii EximBank în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19” (NI-GAR-14-IV/0).

Prin prezenta Hotărâre este instituită o schemă de ajutor de stat sub formă de garanţii, care acoperă în proporţie de maximum 90% creditele acordate de către instituţii de credit pentru realizarea investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţii curente.

Astfel, EximBank acordă garanţii beneficiarilor pentru care banca finanţatoare depune dosarul de garantare până cel târziu la data de 30 aprilie 2022, iar acordarea garanţiilor (semnarea convenţiilor de garantare) se face până cel târziu la data de 30 iunie 2022.

Bugetul schemei de ajutor are un cuantum de 2 miliarde de lei (aproximativ 400 milioane de euro) care va permite constituirea unui portofoliu de garanţii la credite estimat la 6,5 miliarde de lei (aproximativ 1,5 miliarde euro), fiind destinat unui număr estimat de 325 de beneficiari.

De asemenea, este abrogată Hotărârea Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări nr. 241/2021 pentru aprobarea Normei N3.13 „Garanţii EximBank în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19” (NI-GAR-14-III/0), publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 596 din 15 iunie 2021.

Intrare în vigoare: 14 ianuarie 2022

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti