Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Completarea Regulamentului privind procedura de testare a cunoștințelor de limba română ale cetățenilor UE și SEE în vederea exercitării profesiei de consilier de probațiune în România | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
29.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Dreptul Uniunii Europene, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 303 din 29 martie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 1.224/C/2022 pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind procedura de testare a aptitudinilor şi a cunoştinţelor de limba română, în vederea recunoaşterii calificării profesionale de consilier de probaţiune a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene sau aparţinând Spaţiului Economic European şi a cetăţenilor Confederaţiei Elveţiene pentru exercitarea acestei profesii în România, aprobat prin Ordinul ministrului justiţiei nr. 340/C/2016.

Astfel, au fost introduse modificări care să să vizeze în principal publicarea în platforma Punctului de contact unic electronic a informaţiilor şi a modelelor de formulare sau de cereri aferente procedurii de recunoaştere a calificării profesionale, respectiv comunicarea dintre solicitanţi şi reprezentanţii Direcţiei Naţionale de Probaţiune prin intermediul acestui ghişeu unic.

De asemenea, în vederea asigurării caracterului transparent al procedurii de recunoaştere a calificării profesionale, s-a impus introducerea unor dispoziţii privind publicitatea procedurii, prin afişarea pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei, iar în aplicarea prevederilor art. 35 alin. (4) din Legea nr. 200/2004 a fost necesară completarea Regulamentului în sensul că schimbul de informaţii cu autorităţile competente din diferite state membre se realizează prin intermediul Sistemului de informare al Pieţei interne (IMI).

Intrare în vigoare: 29 martie 2022

***

Joi, 13 ianuarie, Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordin al ministrului justiției pentru modificarea și completarea Regulamentului privind procedura de testare a aptitudinilor și a cunoștințelor de limba română, în vederea recunoașterii calificării profesionale de consilier de probațiune a cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene sau aparținând Spațiului Economic European și a cetățenilor Confederației Elvețiene pentru exercitarea acestei profesii în România.

:: Proiectul
:: Referatul de aprobare

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti