« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Actualizarea OUG privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021
14.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Anunțuri, Lege 9, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 44 din 14 ianuarie 2022 a fost publicată Legea nr. 16/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021.

Astfel, sunt aduse modificări componenței Consiliului de comunicare şi transparenţă pentru runda 2021 a recensământului, după cum urmează:

– cel puţin un reprezentant al confederaţiilor patronale reprezentative la nivel naţional şi cel puţin un reprezentant al confederaţiilor sindicale reprezentative la nivel naţional;
– un reprezentant al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

De asemenea, sunt actualizate prevederile referitoare la numirea membrilor Consiliului de comunicare şi transparenţă.

În plus, prin derogare de la prevederile art. 79 alin. (1) şi ale art. 94 alin. (1) şi alin. (2) lit. a) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, persoanele care ocupă funcţii publice, inclusiv persoanele care intră în componenţa comisiilor de recensământ judeţene, a municipiului Bucureşti, municipale, orăşeneşti, ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi comunale, cu excepţia funcţionarilor publici cu statut special – poliţişti, pot face parte din personalul de recensământ din teritoriu fără ca în acest fel să se afle în situaţie de incompatibilitate şi conflict de interese.

În final, este introdusă o nouă listă a variabilelor de recensământ al populaţiei şi locuinţelor pentru 2021 (Anexa nr. 3).

Intrare în vigoare: 17 ianuarie 2022

 
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD