Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Oradea. Infracțiunea de fals privind identitatea sancționată cu un avertisment


17.01.2022 | Cristina BLACIOTI
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Judecătorii, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Cristina Blacioti

Cristina Blacioti

Judecătoria Oradea a dispus măsura renunțării la aplicarea pedepsei față de inculpatul trimis în judecată pentru infracțiunea de fals privind identitate, complicitate la infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale și tentativă la infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Elementul material al laturii obiective a infracțiunilor constă în faptele inculpatului de a pune la dispoziția unei persoane neidentificate o copie a pașaportului său moldovenesc, o fotografie a sa și suma de 1.000€ în vederea obținerii unui pașaport românesc contrafăcut, de a încerca să treacă în mod fraudulos frontiera României în Republica Ungaria și de a se prezenta în fața organelor poliției de frontieră sub o identitate falsă. Din ansamblul materialului probatoriu administrat în cauză, se reține că infracțiunile comise de către inculpat sunt nejustificate și imputabile acestuia. Însă, instanța a evidențiat conduita procesuală a inculpatului, care a recunoscut infracțiunile de care este acuzat încă din faza urmăririi penale, având în vedere, de asemenea, și faptul că nu a mai fost anterior condamnat printr-o hotărâre definitivă și nu a beneficiat în ultimii doi ani anterior datei comiterii faptei de dispoziții privind renunțarea la aplicarea pedepsei. Așadar, în temeiul art.81 din Codul penal, inculpatului i s-a aplicat doar un avertisment. (Sentința nr. 431 din 7 aprilie 2021, pronunțată de Secția penală a Judecătoriei Oradea)

Cristina Blacioti
Studentă, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro