Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul București. Avocații care au plătit anticipat sumele datorate pentru anul 2021, înainte de majorarea cotizației, vor beneficia de compensație în limita plăților
17.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 14 ianuarie 2022, Baroul Bucuresti a informat ca, in sedinta din 11.01.2022, Consiliul Baroului Bucuresti, a analizat situatia rezultata ca urmare a aplicarii majorarilor de intarziere in cazul neachitarii la timp a diferentei rezultate in urma cresterii cotizatiei lunare de la 35 lei la 50 lei, dispusa cu incepere de la 01.07.2021, potrivit unui comunicat.

Ca urma a sesizarilor primite din partea unor colegi avocati, si in baza referatelor de specialitate, Consiliul a constatat ca sunt avocati care au achitat in avans sumele datorate pentru anul 2021, plata fiind efectuata anterior majorarii cotizatiei, parte dintre acestia neachitand diferenta de plata in timp util, fapt ce a generat calcularea unor majorari de intarziere.

Pentru a nu permite perpetuarea unei situatii inechitabile, Consiliul a considerat ca este necesar sa intervina compensatia de drept in limita platilor facute anticipat, fara a se datora majorari de intarziere, urmand ca avocatii aflati in aceasta situatie sa achite doar diferenta de 15 lei la contributiile lunare catre Barou (de la 01 iunie 2021) si UNBR (de la 01 iulie 2021).

Sumele achitate de avocati cu titlu de majorari de intarziere, exclusiv pentru situatia expusa mai sus, vor putea fi restituite, la cererea persoanelor interesate, prin intermediul Serviciului Financiar-Contabil.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti