« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

UE retrage Argentina, Australia și Canada de pe lista țărilor pentru care ar trebui eliminate restricțiile de călătorie în contextul COVID-19
18.01.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Anunțuri, Covid 19 Legal React, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L-11 din 17 ianuarie 2022 a fost publicată Recomandarea (UE) 2022/66 a Consiliului din 17 ianuarie 2022 de modificare a Recomandării (UE) 2020/912 privind restricția temporară asupra călătoriilor neesențiale către UE și posibila eliminare a acestei restricții.

În urma unei revizuiri efectuate în temeiul recomandării privind eliminarea treptată a restricțiilor temporare asupra călătoriilor neesențiale către UE, Consiliul UE a actualizat lista țărilor în privința cărora restricțiile de călătorie ar trebui să fie eliminate.

În mod concret, Argentina, Australia și Canada au fost retrase de pe listă.

Călătoriile neesențiale către UE din țări sau entități care nu sunt enumerate în anexa I fac obiectul unei restricții temporare de călătorie. Acest lucru nu aduce atingere posibilității statelor membre de a ridica restricția temporară asupra călătoriilor neesențiale către UE pentru călătorii vaccinați complet. Sunt enumerate în anexa I următoarele state terțe UE și SEE:

– Bahrain;
– Chile;
– Columbia;
– Indonezia;
– Kuweit;
– Noua Zeelandă;
– Peru;
– Qatar;
– Rwanda;
– Arabia Saudită;
– Coreea de Sud;
– Emiratele Arabe Unite;
– Uruguay;
– China, sub rezerva confirmării reciprocității.

Rezidenții din Andorra, Monaco, San Marino și Vatican trebuie considerați rezidenți ai UE în sensul prezentei recomandări.

Criteriile pentru determinarea țărilor terțe pentru care ar trebui eliminate actualele restricții de călătorie se referă la situația epidemiologică și la răspunsul global la COVID-19, precum și la fiabilitatea informațiilor și a surselor de date disponibile.

Intrare în vigoare: 17 ianuarie 2022

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.