Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţiProfesionişti

Sancționarea unor deținuți pentru că au cântat imnul și au citit poezii în închisoare încalcă CEDO
19.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CEDO, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Jurisprudență
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 18 ianuarie 2022, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în cauza Mehmet Çiftçi et Suat İncedere v Turkey.

În unanimitate, Curtea a reținut că a fost încălcat art. 10 (libertatea de exprimare) din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Cauza se referă la sancționarea a doi deținuți, timp de o lună, prin privarea acestora de mijloacele de comunicare de către conducerea închisorii Edirne pentru că au cântat imnul și au citit poezii (în decembrie 2016) în memoria deținuților care și-au pierdut viața în timpul operațiunii „Întoarcerea la viață” din decembrie 2000.

Curtea a constatat că sancțiunea disciplinară impusă reclamanților a constituit o ingerință în dreptul lor la libertatea de exprimare. Totodată, a reținut că, în pofida caracterului adecvat și suficient al sancțiunii impuse reclamanților, Guvernul nu a demonstrat că motivele invocate de autoritățile naționale ca justificare pentru măsură sunt relevante și suficiente sau că măsura a fost necesară într-o societate democratică.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti