« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contravenţii
CărţiProfesionişti

Polonia. Universitatea de Tehnologie din Varșovia a fost sancționată întrucât nu a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru a asigura securitatea datelor cu caracter personal prelucrate
19.01.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection, Dreptul Uniunii Europene, Internațional, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 14 ianuarie 2022, Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor a informat că Autoritatea pentru Protecția Datelor din Polonia a finalizat o investigație la operatorul Universitatea de Tehnologie din Varșovia, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 9.900 de euro.

Procedura împotriva Universității de Tehnologie din Varșovia a fost inițiată după ce Autoritatea poloneză pentru Protecția Datelor a primit o notificare privind încălcarea datelor. O persoană neautorizată a descărcat din rețeaua IT a universității o bază de date conținând date personale ale studenților și profesorilor (peste 5.000 de persoane).

După cum a fost stabilit în timpul procedurilor administrative, înființarea Universității de Tehnologie din Varșovia a folosit o aplicație creată de angajații universității pentru a se înscrie la cursuri și a permis utilizatorului să aibă o perspectivă asupra istoricului predării, a notelor și a calculării taxelor. Această aplicație a fost modificată în funcție de nevoile operatorului. La începutul lunii mai 2020 a fost efectuată o descărcare neautorizată a datelor cu caracter personal.

Universitatea de Tehnologie din Varșovia nu a implementat măsurile tehnice și organizatorice adecvate pentru a asigura securitatea datelor cu caracter personal prelucrate.

Mai mult, Universitatea nu a reușit să testeze, să evalueze și să evalueze în mod regulat eficacitatea măsurilor și nu a luat în considerare riscul legat de prelucrarea datelor în cadrul aplicației.

Având în vedere nerespectarea obligațiilor de către operator și riscul ridicat de efecte adverse pe viitor pentru persoanele afectate de incident, Autoritatea a considerat că este rezonabil și necesar să se impună o amendă administrativă.

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.