Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Ploiești. Daune morale acordate pentru concediere nelegală
21.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Ploiești a hotărât că angajatorul este obligat, în temeiul normelor și principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe salariat în situația în care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligațiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul (art. 253 Codul muncii). În speță, Curtea a admis cererea reclamantului-apelant privind acordarea daunelor morale, constatând că ”fapta ilicită a pârâtei este reprezentată de emiterea unei decizii de concediere nelegale, prin lipsirea intempestivă de sursele de venit necesare, ce conferă siguranța zilei de mâine, vătămarea dreptului la evoluție profesională și cariera, lipsa continuității în muncă, suferința psihica, vechimea în muncă, probleme legate de asigurările sociale și medicale, pensie de limită de vârsta, stagiu de cotizare, etc., precum și dificultatea în a-și găsi un loc de muncă; și, totodată, și timpul scurs de la emiterea deciziei din 2018”. (Decizia nr. 2572 din 9 noiembrie 2021, pronunțată de Secția I civilă a Curții de Apel Ploiești, publicată pe rolii.ro)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti