« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Aprobarea contractării de Ministerul Finanțelor a operaţiunii de răscumpărare anticipată a unor serii de obligaţiuni denominate în dolari și a unor împrumuturi pe piețele externe de capital
19.01.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Banking, Fiscalitate, Monitorul Oficial al României, Piața de capital | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 55 din 19 ianuarie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 66/2022 privind aprobarea contractării de către Ministerul Finanţelor a operaţiunii de răscumpărare anticipată a unor serii de obligaţiuni denominate în dolari scadente în data de 7 februarie 2022, 22 august 2023 şi 22 ianuarie 2024 şi de preschimbare a acestora sau a unei părţi din acestea cu obligaţiuni noi sau o parte din acestea şi contractarea unor împrumuturi pe pieţele externe de capital în cadrul Programului-cadru de emisiuni de titluri de stat „Medium Term Notes”, în sumă totală de până la 2,5 miliarde dolari, şi desemnarea administratorilor tranzacţiei.

Astfel, sunt aprobate:

– operaţiunea de răscumpărare anticipată a seriilor de obligaţiuni denominate în dolari scadente în data de 7 februarie 2022, cupon 6,750%, în data de 22 august 2023, cupon 4,375%, şi în data de 22 ianuarie 2024, cupon 4,875% şi de preschimbare a acestora sau a unei părţi din acestea cu obligaţiuni noi prin contractarea unui împrumut pe pieţele externe de capital în cadrul Programului-cadru de emisiuni de titluri de stat „Medium Term Notes” şi lansarea unei serii de obligaţiuni denominate în dolari având maturitatea de 10 ani sau mai mult, care vor putea fi preschimbate în tot sau în parte cu obligaţiunile răscumpărate;

– contractarea de către Ministerul Finanţelor a unui împrumut pe pieţele externe de capital în cadrul Programului-cadru de emisiuni de titluri de stat „Medium Term Notes”, prin lansarea a unei serii noi de obligaţiuni denominate în dolari, cu maturitatea de 5 ani sau mai mult. Toate împrumuturile menţionate vor fi în sumă totală de până la 2,5 miliarde de dolari.

Suma finală aferentă atât operaţiunii de răscumpărare anticipată şi preschimbare, cât şi cea aferentă emisiunii noi, precum şi ceilalţi termeni şi condiţii financiare urmează să fie stabilite la momentul lansării tranzacţiei, în funcţie de condiţiile de piaţă.

Emisiunea este administrată de către Citigroup Global Markets Europe AG, Erste Group Bank AG, HSBC Continental Europe, ING Bank N.V., J.P. Morgan AG şi Societe Generale.

Intrare în vigoare: 19 ianuarie 2022

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.