« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Ruxandra Ioana Argăseală va conduce departamentul dedicat dreptului sportiv din cadrul Piperea și Asociații
19.01.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Dreptul sportului, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Piperea și Asociații, societate de avocați cu o prezență remarcabilă de aproape 20 de ani pe piața avocaturii, atât pe plan național, cât și internațional, care oferă în continuare servicii profesionale la cele mai înalte standarde, își consolidează activitatea profesională prin constituirea unui departament dedicat dreptului sportiv, care va fi condus de avocat Ruxandra Ioana Argăseală.

Serviciile avocațiale prestate în acest domeniu constau în intermediere, consultanță, asistență juridică și reprezentare a sportivilor/cluburilor sportive/asociațiilor sportive/ligilor/federațiilor etc. în toate aspectele ce vizează activitatea acestora (exempli gratia, negocieri, încheierea contractelor, diferende de natură disciplinară, diferende de natură financiară).

Ruxandra Ioana Argăseală și-a început activitatea profesională în cadrul SCA Piperea și Asociații în anul 2014, odată cu promovarea examenului de admitere în profesia de avocat. În anul 2015 a finalizat studiile masterului de ”Științe penale”, organizat de Universitatea din București – Facultatea de Drept.

În continuarea cunoștințelor și experienței acumulate în ultimii 7 ani în domeniile în care a activat, din dorința de dezvoltare profesională și motivată de simpatia față de sport insuflată încă din copilărie, Ruxandra Ioana Argăseală a absolvit, în anul 2021, programul de elită master Global Master in International Sports Law, organizat de Instituto Superior de Derecho y Economia (ISDE) din Madrid, Spania.

Lucrarea sa de cercetare, intitulată „Human rights protection in the context of sports disciplinary and arbitration procedures”, oferă o viziune generală asupra poziției ocupate de drepturile omului, îndeosebi garanțiile procesuale ale art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului – dreptul la un proces echitabil, viziune fundamentată pe o solidă pregătire teoretică, precum și pe o cercetare aprofundată a cazuisticii generate de o paletă diversă de probleme inedite întâlnite în practică, la nivel național, cât și european.

Lucrarea menționată a fost evaluată, apreciată și remarcată de Comisia de specialitate ca fiind una dintre cele mai bune lucrări prezentate în cadrul tuturor edițiilor masterului, iar autoarea sa poate fi etichetată ca un veritabil și redutabil specialist în drept sportiv.

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.