« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ÎCCJ. Transmitere fictivă a părților sociale
25.01.2022 | Alina MATEI

Drept Timisoara
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că pentru a se dovedi întrunirea elementelor constitutive ale infracţiunii de transmitere fictivă a participaţiilor, trebuia să se probeze că transmiterea nu a fost reală. În speță, instanța supremă a constatat că din probele administrate a reieşit că tranzacţia nu a fost una reală, inculpatul fiind administratorul în fapt al S.C. B. SRL şi după numirea în această calitate a martorului N. şi chiar şi după ce inculpatul a ieşit oficial din societate, el fiind singurul care avea dreptul de dispoziţie asupra resurselor băneşti ale firmei, astfel că nu se poate considera că nu sunt întrunite condiţiile de tipicitate ale infracţiunii de transmitere fictivă a participaţiilor. (Decizia nr. 433/RC din 14 octombrie 2021, pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.