Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ONPCSB își exprimă disponibilitatea și întregul sprijin privind solicitările entităților raportoare ce vizează o mai strânsă colaborare și comunicare între instituții
20.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 7-17 ianuarie 2022, o echipă condusă de Constantin Ilie Aprodu, Vicepreședintele Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, a efectuat o serie de întâlniri cu conducerile organismelor de autoreglementare (ANEVAR, CAFR, CCF, CECCAR, UNBR, UNEJ, UNPIR și UNNPR), potrivit unui comunicat.

În urma consultărilor s-a reafirmat dorința comună de întărire a capacității sistemului de a identifica suspiciunile de spălare de bani și finanțare a terorismului la nivelul entităților raportoare.

În acest context, a fost relevată necesitatea organizării unor sesiuni de instruire adaptate specificului profesiei reglementate, care vor avea loc începând cu luna februarie 2022, precum și constituirea unor grupuri de lucru în vederea întocmirii unor tipologii specifice fiecărui sector de activitate. Planul activității de instruire a entităților raportoare pentru anul 2022 poate fi consultat aici.

De asemenea, a fost agreat un acord de cooperare, care va conduce la dezvoltarea colaborării privind creșterea eficienței și eficacității sistemului de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului. Având în vedere importanța deosebită a acestor activități, ONPCSB își exprimă disponibilitatea și întregul sprijin privind solicitările entităților raportoare ce vizează o mai strânsă colaborare și comunicare între instituții.

Totodată, a reieșit necesitatea inițierii unor propuneri legislative în acord cu prevederile celei de-a 5-a Directive a Parlamentului European și a Consiliului și cu legislația națională în sensul întăririi eficienței și eficacității combaterii spălării banilor și finanțării terorismului.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti