Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Craiova. Încetare CIM prin acordul părților. Mic inconvenient când salariatul este consilier juridic
26.01.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Craiova a hotărât că art. 55 lit. b Codul muncii nu stabilește ca și condiție de încetare a contractului individual de muncă existența unei cereri scrise din partea salariatului, ci esențială este să se facă dovada unui acord expres, neîndoielnic al părților implicate în raporturile de muncă deduse judecății, acord ce poate rezulta și din alte împrejurări care înlătură orice dubiu în ce privește voința părților implicate. În speță, Curtea a constatat că ”în cadrul societății intimate, apelanta a îndeplinit funcția de consilier juridic, activitate care presupune asigurarea de consultanță și reprezentare a autorității sau instituției publice în serviciul căreia se afla ori a persoanei juridice cu care are raporturi de muncă, apărarea drepturile și interesele legitime ale acestora în raporturile lor cu autoritățile publice, instituțiile de orice natură, precum și cu orice persoană juridică sau fizică, română sau străină, în condițiile legii și ale regulamentelor specifice unității, avizează și contrasemnează actele cu caracter juridic. În condițiile în care activitatea apelantei de consilier juridic presupune accesul la actele cu caracter juridic ale societății și avizarea acestora, este puțin probabil ca acesta să nu fi cunoscut faptul că i-a încetat contractul individual de muncă cu A A A A, din moment ce în aceeași zi și-a început activitatea în cadrul BBB, contract de care a avut cunoștință chiar dacă nu s-a încheiat în formă scrisă.(Decizia nr. 3588 din 19 noiembrie 2021, pronunțată de Secția de litigii de muncă și asigurări sociale a Curții de Apel Craiova, publicată pe rolii.ro)

Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO