« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Craiova. Comercializarea videoclipurilor de tip video-chat fără plata impozitelor
25.01.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Drept penal, Fiscalitate, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,

Curtea de Apel Craiova a hotărât că fapta inculpatului constând în aceea că, în perioada …, a realizat venituri prin încasarea în conturile bancare deschise atât pe numele său, cât și al fostei sale soții la AAA Bank, a unor sume de bani, totalizând 177 operațiuni de încasare, provenite din comercializarea de videoclipuri de tip video-chat, fără a le declara în mod corespunzător organelor fiscale, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor datorate bugetului de stat și cauzând un prejudiciu în sumă de 33.300 lei, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată prev. de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 35 alin. 1 din Codul penal, atât sub aspectul laturii obiective, fiind îndeplinite cumulativ condițiile prevăzute de textele legale, cât și sub aspectul laturii subiective, fapta fiind săvârșită cu intenție directă. (Decizia nr. 1553 din 2 decembrie 2021, pronunțată de Secția penală și pentru cauze cu minori a Curții de Apel Craiova, publicată pe portalul rolii.ro)

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.