Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti
 

Wolf Theiss a asistat ENERCON GmbH în legătură cu vânzarea a 100% din părţile sociale deţinute în cadrul Ecoenergia SRL
21.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Energie, Fuziuni și achiziții, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Wolf Theiss a acționat în calitate de consultant juridic pentru ENERCON GmbH în legătură cu vânzarea unui parc eolian operațional cu capacitatea de 34.5 MW către Premier Energy Plc.

ENERCON GmbH, cel mai mare producător german de turbine eoliene, a finalizat cu succes vânzarea integrală a participației deținute în cadrul companiei Ecoenergia SRL, care operează în România un parc eolian cu capacitatea de 34,5 MW, dotat cu 15 turbine eoliene.

Echipa Corporate/M&A din cadrul Wolf Theiss, coordonată de Ileana Glodeanu, Avocat Partener, a oferit grupului ENERCON asistență juridică în legătură cu tranzacţia, incluzând redactarea şi negocierea unui contract complex de vânzare-cumpărare guvernat de legea română, pregătirea de rapoarte de due diligence pentru vânzător şi acordarea de suport juridic general pe parcursul întregului proces competitiv de vânzare. Tranzacţia a fost semnată în data de 17 decembrie 2021 și a obținut decizia de aprobare a preluării controlului unic din partea Consiliului Concurenţei din România la începutul lunii ianuarie 2022.

Alături de Avocatul Partener Ileana Glodeanu, avocații care au contribuit în mod remarcabil la încheierea tranzacţiei au fost Mircea Ciocîrlea (Counsel, Fuziuni şi Achiziţii), Flaviu Nanu (Counsel, Real Estate), Adina Aurel (Avocat Senior, Energie şi Resurse Naturale), Anca Jurcovan (Avocat Partener, Concurenţă), Maria Ionescu (Avocat, Concurenţă) și Iulia Cumpăratu (Avocat, Fuziuni şi Achiziţii).

Wolf Theiss România continuă să acorde cu succes consultanţă în tranzacţii din domeniul energiei regenerabile, avocații noştri având o experienţă vastă acordând asistenţă atât pentru vânzători, cât şi pentru cumpărători în finalizarea tranzacțiilor în sectorul energetic. De exemplu, Wolf Theiss a semnat 3 tranzacții în domeniul energiei regenerabile doar în luna decembrie 2021. Wolf Theiss are o colaborare de lungă durată cu grupul ENERCON.

Avocații noștri de la Wolf Theiss au acordat un sprijin remarcabil în această tranzacție Ne-au însoțit cu profesionalism în procesul de licitație și vânzare, inclusiv în negocierea contractului. Prin urmare, am reușit să semnăm și să finalizăm rapid tranzacţia!„, a declarat Meinhard Stelte, Senior Consultant, UEE Holding SE & Co. KG, societatea holding a grupului ENERCON.

„Suntem foarte bucuroşi că am fost implicaţi într-o nouă poveste de succes, pentru clientul nostru pe termen lung, ENERCON. Procesul de vânzare a fost extrem de competitiv, acest parc eolian operațional cu capacitatea de 34,5 MW generând foarte mult interes, toate ofertele fiind atent examinate atât din punct de vedere comercial și legal, cât și din perspectiva celerității în consumarea tranzacției. Sunt foarte mândră de specialiştii noştri în M&A și în energie, care au fost extrem de ocupaţi în 2021 și au finalizat numeroase tranzacții în industria energetică, precum și în alte sectoare importante, precum IT și sănătate” a declarat Ileana Glodeanu, Avocat Partener şi coordonatoarea practicii Corporate / M&A în cadrul biroului Wolf Theiss din Bucureşti, în legătură cu tranzacţia.

DESPRE ENERCON

În calitate de pionier al tehnologiei energiei eoliene și de partener al tranziției energetice, ENERCON s-a specializat în dezvoltarea, producția, vânzarea și întreținerea convertoarelor de energie eoliană terestră. Urmărindu-și misiunea „Energie pentru lume”, compania a impulsionat generarea de energie sustenabilă din energia eoliană terestră încă din 1984. Datorită tehnologiei sale inovatoare de convertoare de energie eoliană, a standardelor înalte de calitate și a unei puteri totale instalate de 56,74 gigawați (31.325 WEC în total în decembrie 2021), ENERCON este unul dintre cei mai importanți producători la nivel mondial. Aproximativ 14.000 de persoane lucrează în locațiile administrative, de vânzări, de producție și de service din întreaga lume pentru producătorul de convertoare de energie eoliană cu sediul în orașul Aurich din Saxonia Inferioară.

DESPRE WOLF THEISS

Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, specializată în acordarea de asistenţă în domeniul afacerilor internaţionale. Având 340 de avocaţi în 13 ţări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a unor clienţi de talie internaţională. Combinând expertiza atât în drept cât şi în afaceri, Wolf Theiss dezvoltă soluţii inovatoare care integrează know-how-ul legal, financiar şi de business.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti