Vineri, 21 ianuarie 2022, Uniunea Națională a Barourilor din România a lansat un chestionar privind implicarea avocaților în educația juridică în școli – gimnaziu și liceu, potrivit unui comunicat al Baroului București.
Prin legea nr. 273/2021, educația juridică va fi obligatorie la nivel preuniversitar (gimnaziu și liceu) începând cu anul școlar 2022-2023, iar prin Legea nr. 184/2021 exercitarea profesiei de avocat este compatibilă cu activitățile didactice cu conținut juridic în învățământul liceal și gimnazial.
La nivelul Uniunii Naționale a Barourilor din România s-a constituit un departament pentru promovarea educației juridice în școli, condus de av. Luminița Ioana. Departamentul va dezvolta programe de promovare a educației juridice de către avocați.
În scopul organizării activităților de predare, precum și în scopul constituirii unei baze de date cu avocații care doresc să se implice în proiectele privind educația juridică în școli, sunt invitați să răspundă la următoarele întrebări:
1. Sunteți interesat să vă implicați în activități de educație juridică în școli, formale și informale?
2. Aveți disponibilitatea de a vă implica voluntar și neremunerat în astfel de activități?
3. Ați mai participat până în prezent la astfel de activități? Dacă da, vă rugăm să ne oferiți câteva informații legate de acțiunile respective.
4. De ce vă doriți să faceți parte din programul de educație juridică în școli?
Chestionarul poate fi completat online accesând aplicația informatică Tabloul Național al Avocaților – Portal IFEP, disponibilă la adresa https://www.ifep.ro, iar răspunsurile la cele patru întrebări de mai sus pot fi expediate la adresa de email: educatiejuridica@unbr.ro (în situația în care avocații nu doresc completarea chestionarului prin IFEP), până la data de 28 ianuarie 2022.
Pentru orice informații suplimentare: educațiejuridica@unbr.ro, +40722687867 (Veronica Morecuț) și +40741247123 (Av. Monica Cercelescu).
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi
aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi
Condiţiile de publicare,
Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail
redactie@juridice.ro!