Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Actualizarea prevederilor privind contribuabilii mari selectați în funcție de criteriul continuității | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
31.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Corporate, Fiscalitate, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 95 din 31 ianuarie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 83/2022 pentru modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.721/2021 privind organizarea activităţii de administrare a marilor contribuabili, precum şi privind unele obligaţii declarative.

Astfel, contribuabilii mari selectaţi în funcţie de criteriul continuităţii, care înregistrează o scădere a cifrei de afaceri raportate în situaţiile financiare aferente anului 2020, comparativ cu cele aferente anului 2019, în procent mai mare de 50%, precum şi cei care au declarat în situaţiile financiare aferente acestor ani cifră de afaceri zero sunt scoşi din administrarea Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili şi preluaţi spre administrare de către organele fiscale în a căror rază teritorială îşi au domiciliul fiscal, potrivit legii.

Aceștia vor depune Declaraţia informativă D406, corespunzător categoriei de contribuabili în care se încadrează prin intrarea în vigoare a prezentului ordin.

Intrare în vigoare: 31 ianuarie 2022

***

Vineri, 21 ianuarie, Agenția Națională de Administrare Fiscală a lansat în dezbatere publică Proiectul de ordin al președintelui Agenției Naționale pentru modificarea și completarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 1721/2021 privind organizarea activităţii de administrare a marilor contribuabili, precum și privind unele obligații declarative.

:: Proiectul
:: Referatul de aprobare

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti