Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ADR, SGG și MJ au lansat proiectul „Dezvoltarea capacității administrative în domeniul guvernării publice”
21.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Cyberlaw, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 19 ianuarie 2022, a avut loc lansarea proiectului „Dezvoltarea capacității administrative în domeniul guvernării publice – o abordare coordonată a Centrului Guvernului României”, implementat în parteneriat de Autoritatea pentru Digitalizarea României, Secretariatul General al Guvernului și Ministerul Justiției, potrivit unui comunicat.

Proiectul vizează creșterea capacității de coordonare interministerială a Guvernului, prin abordarea coerentă și structurată a agendei publice de reforme guvernamentale.

Totodată, acesta reprezintă o abordare strategică integrată a cinci componente esențiale: dezvoltarea durabilă, guvernarea deschisă, guvernarea digitală, integritatea publică și inovarea sectorului public. Rezultatele proiectului au în vedere consolidarea capacității sectorului public de a oferi servicii de calitate și transparente cetățenilor, precum și elaborarea de politici publice în aceste domenii, în acord cu standardele, recomandările și expertiza Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Dragoș Vlad, președintele ADR: „Rezultatele implementării Componentei 3 vor fi valorificate de Autoritatea pentru Digitalizarea României în viitoarele proiectele finanțate prin fonduri europene. Aceste noi proiecte vor continua digitalizarea serviciilor publice, în conformitate cu Politica Publică în domeniul e-guvernării. Multumim Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică pentru sprijinul acordat României în procesul de implementare a unui cadru organizațional și de guvernanță eficient și coordonat pentru valorificarea tehnologiilor și a datelor digitale. Mulțumim totodată partenerilor noștri, Secretariatului General al Guvernului și Ministerului Justiției, pentru eforturile de a organiza acest eveniment, care va avea un rol important în transformarea digitală a României.

ADR, împreună cu OCDE, va dezvolta un ghid de elaborare și implementare a proiectelor, care va include:
– analiza celor mai bune practici europene în domeniul managementului proiectelor IT pentru administrația publică;
– ghidul de instrumente și mecanisme pentru managementul proiectelor IT adaptate la administrația din România;
– eficientizarea mecanismelor de coordonare interministerială și de consultare cu toți actorii interesați de guvernarea digitală.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti