« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Noile măsuri pentru plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie și gaze | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
27.01.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Anunțuri, Energie, Fiscalitate, Proiecte legislative | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 79 din 26 ianuarie 2022 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă nr. 3/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării”.

Prezenta Ordonanță de urgență modifică prețurile maxime la energie electrică și gaze naturale și majorează plafonul de consum permis, pentru perioada 1 februarie 2022 – 31 martie 2022.

Pentru consumatorii casnici, cu un consum de până la 500 de kWh energie electrică sau 300 metri cubi gaze naturale se va plăti cel mult 0,68 lei/kWh pentru energie electrică și 0,22 lei/kWh pentru gaze naturale.

Pentru consumatorii non-casnici și industria alimentară, prețurile sunt plafonate la 1 leu/kWh pentru energia electrică și 0,37 lei/kWh la gaze naturale.

Ordonanța prevede amenzi de până la 200.000 de lei în cazul firmelor furnizoare de energie care nu recalculează facturile greşite sau care nu aplică prevederile legale.

Intrare în vigoare: 26 ianuarie 2022

***

Vineri, 21 ianuarie, Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei ”Delta Dunării”.

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare 

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.