« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ÎCCJ. Vânzătorul de droguri își asumă că în cercul de cunoștințe unde se face vânzarea pot fi și informatori
26.01.2022 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că ”este mai mult decât evident faptul că, atât timp cât vânzarea unor droguri se face sub auspiciile clandestinităţii, o astfel de informaţie nu poate fi de notorietate în spaţiul public, ci doar într-un cerc restrâns de persoane, iar în contextul existenţei unui cadru normativ ce reglementează strângerea de date şi informaţii privind pregătirea sau săvârşirea unor fapte de asemenea natură ori despre identitatea persoanelor implicate în astfel de activităţi, persoanele implicate în asemenea activităţi ilicite îşi asumă şi luarea la cunoştinţă a acestor informaţii de către anumite persoane ce au calitatea de informatori ai organelor de urmărire penală sau chiar de investigatori autorizaţi.” În speță, instanța supremă a constatat că nu se poate reţine provocarea recurentului A. de către organele judiciare, în măsura în care intenţia infracţională a acestuia era una preexistentă, având legături în cercurile relaţionale ale persoanelor care se ocupă cu vânzarea de droguri, chiar recurentul fiind cel care a lansat într-un cerc relaţional ermetic această informaţie. (Decizia nr. 765 din 20 septembrie 2021, pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.