« Flux noutăţi
Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE

Organizarea Departamentului pentru Responsabilitate Socială Comunitară și Grupuri Vulnerabile în cadrul Guvernului
21.01.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Anunțuri, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 65 din 21 ianuarie 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 104/2022 privind organizarea şi funcţionarea Departamentului pentru responsabilitate socială comunitară şi grupuri vulnerabile, precum şi pentru modificarea Strategiei naţionale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 861/2018.

Prezenta Hotărâre stabilește măsurile de organizare și funcționare ale Departamentului pentru Responsabilitate Socială Comunitară și Grupuri Vulnerabile, structură înființată în cadrul aparatului de lucru al Guvernului. Departamentul va funcționa în subordinea prim-ministrului și va fi finanțat de la bugetul de stat prin bugetul Secretarialului General al Guvernului.

Rolul Departamentului este de a contribui la implementarea efectivă a măsurilor din cadrul Programului Național de Suport pentru Copii – DIN GRIJĂ PENTRU COPII, prin coordonarea, monitorizarea, evaluarea și comunicarea măsurilor cuprinse în acesta.

De asemenea, Departamentul va facilita cooperarea interinstituțională și monitorizarea măsurilor în domeniul categoriilor vulnerabile în vederea implementării efective a documentelor programatice în domeniu și va contribui la crearea de mecanisme de responsabilitate socială comunitară, bazate pe implicarea și colaborarea actorilor sociali din mediul public și privat.

Departamentul va fi condus de un consilier de stat, numit și eliberat din funcție prin decizie a prim-ministrului. Departamentul va avea un număr maxim de 6 posturi, exclusiv demnitarul și cabinetul acestuia, cu încadrarea în numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul de lucru al Guvernului.

Totodată, este prevăzută modificarea Strategiei naționale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022.

Astfel, în vederea atingerii obiectivelor Strategiei naționale împotriva traficului de persoane, funcționează Comitetul de monitorizare a implementării Strategiei format din reprezentanți la nivel decizional ai instituțiilor implicate și coordonat de prim-ministru, prin consilierul de stat din cadrul Cancelariei Prim-ministrului. Secretariatul Comitetului se asigură de Departamentul pentru Responsabilitate Socială Comunitară și Grupuri Vulnerabile, cu sprijinul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane.

Intrare în vigoare: 21 ianuarie 2022

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.