Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Constanța. Deținere, fără drept, de droguri de risc și de mare risc, pentru consum propriu. Trimitere spre rejudecare
24.01.2022 | Andreea COMAN, Cristina Gabriela IACOB

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură penală, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Coman

Andreea Coman

Cristina Gabriela Iacob

Cristina Gabriela Iacob

Instanța de control judiciar a admis apelul formulat de inculpat și a dispus rejudecarea cauzei, făcând aplicarea dispozițiilor art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Pentru a dispune în acest sens a apreciat că inculpatul nu a fost audiat cu respectarea drepturilor sale procesuale, aspectele declarate de către inculpat în fața agenților constatatori și consemnate în procesul verbal întocmit de aceștia fiind afectate de datele privind starea fizico-medicală a inculpatului, aflat sub efectul consumului de băuturi alcoolice și de droguri de risc și de mare risc, instanța de fond nu a epuizat mijloacele procedurale de probatorii, hotărârea apelată nu conține o analiză a probelor care au servit ca temei pentru soluționarea laturii penale și nu conține aprecieri proprii ale instanței de judecată, ci doar reproducerea fidelă a celor expuse în actul de sesizare a instanței. În consecință, s-a reținut că în cauză instanța de fond a încălcat principiul aflării adevărului – prevăzut de art. 5 Cod procedură penală, – principiul caracterului echitabil al procesului penal – prevăzut de art. 8 Cod procedură penală și dreptul la apărare al inculpatului, – prevăzut de art. 10 din Codul de procedură penală – dispozițiile art. 349 Cod procedură penală, privind rolul instanței de judecată, precum și dispozițiile art. 351 alin. 1 Cod procedură penală, în referire la principiul nemijlocirii. (Curtea de Apel Constanța, Secția penală și pentru cauze cu minori și de familie, Decizia nr. 8 din 12 ianuarie 2022)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW
Cristina Gabriela Iacob, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti