« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

FIFA anunță noi reguli în materia transferurilor pe durată determinată a jucătorilor de fotbal
24.01.2022 | Marian MIHAIL

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Articole, Dreptul sportului, Internațional, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Marian Mihail

Marian Mihail

FIFA a anunțat în data de 20.01.2022 că va introduce o serie de modificări la Regulamentul privind Statutul Jucătorului de Fotbal, cu aplicare din luna iulie 2022, menite a controla fenomenul “acumulării” de jucători profesioniști.

Prin aceste modificări, numărul maxim de transferuri internaționale pe durată determinată de jucători de fotbal va fi limitat la opt, urmând ca acesta să fie redus la șapte în anul competițional 2023-2024 și șase în anul competițional 2024-2025.

Modificările fac parte dintr-o reformă mai amplă a sistemului de transferuri pe care FIFA a început-o în 2017. FIFA a spus că federațiile naționale trebuie să-și alinieze propriile regulamente în termen de trei ani și cel târziu până la 1 iulie 2025.

Dar nu toți jucătorii vor fi afectați de noile reguli. Noile reglementări nu se vor aplica jucătorilor cu vârsta mai mică de 21 de ani; jucătorii formați la nivelul clubului vor fi, de asemenea, excluși din sfera de aplicare a modificărilor.

Este de așteptat ca regulamentele să primească aprobarea finală de către Consiliul FIFA până la finalul lunii. Ele trebuiau inițial implementate înainte de sezonul 2020-21, dar au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19.

De asemenea, vor fi introduse și alte modificări, printre care obligativitatea încheierii în scris a acordurilor de transfer pe durată determinată, limitarea duratei transferului pe durată determinată și limitarea numărului de transferuri pe durată determinată între aceleași cluburi la trei.

Avocat Marian Mihail

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.