« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

ÎCCJ. Nu se poate efectua predarea persoanei în baza unui mandat european de arestare anulat
28.01.2022 | Alina MATEI

Drept Timisoara
Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Procedură penală, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că se dispune punerea de îndată în libertate a persoanei arestată în baza emiterii unui mandat de arestare ca urmare a anulării mandatului de către autoritatea judiciară emitentă. În speță, instanța surepmă ”în deplin acord cu motivarea primei instanţe, apreciază că, în mod corect, s-a dispus anularea mandatului de arestare nr. x/PI/ME/21.12.2020, cu consecinţa punerii de îndată în libertate a persoanei solicitate dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză, faţă de faptul că de la data rămânerii definitive a sentinţei penale nr. 341/PI/21.12.2020, prin care s-a dispus emiterea mandatului de arestare nr. x/PI/ME/21.12.2020, autorităţile judiciare din Austria au comunicat Biroului Sirene România faptul că mandatul european de arestare emis de Tribunalul Innsbruck a fost anulat ca urmare a emiterii unui nou mandat european de arestare de către autorităţile din Austria, fiind, aşadar, incidente dispoziţiile prevăzute de art. 598 alin. (1) lit. d) C. proc. pen., respectiv faptul că în speţă există o cauză de stingere a pedepsei.” (Decizia nr. 736 din 7 septembrie 2021, pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.