« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul Fiscal apreciază că propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii va afecta negativ bugetul general consolidat
25.01.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Fiscalitate, Proiecte legislative | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,

Vineri, 21 ianuarie 2022, Consiliul Fiscal a dat publicității Opinia asupra propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii republicată – b524/2021.

Aprecieri ale Consiliului Fiscal privind propunerea legislativă

• În ceea ce privește oportunitatea proiectului legislativ, Consiliul Fiscal nu are atribuții în a se pronunța, în condițiile în care stabilirea alocațiilor pentru copii reprezintă apanajul Parlamentului, Guvernului sau al altor instituții abilitate în acest sens.

• Propunerea legislativă nu este însoțită de fișa financiară în care să fie prezentat impactul acesteia asupra bugetului general consolidat. Efortul bugetar suplimentar aferent modificării legislative este semnificativ (6,9 mld. lei pentru anul 2022) și, în opinia CF afectează semnificativ țintele bugetare pe anul în curs și pe termen mediu.

Având în vedere faptul că impactul financiar asupra bugetului general consolidat al măsurii este semnificativ, și în absența fișei financiare sau a unei proiecții bugetare complete din care să rezulte că propunerea nu afectează țintele bugetare pe termen mediu, CF apreciază că prezenta propunere legislativă va afecta negativ bugetul general consolidat cu circa 6,9 mld. lei considerând ca referință nivelurile prevăzute ale alocațiilor la nivelul anului 2022 și în absența de surse de compensare avute în vedere de către inițiatorii propunerii legislative.

:: Opinia

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.