Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Powered by POPOVICI NIŢU STOICA & ASOCIAŢII. Official partner: Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României

ZRVP: Echipa de arbitraj câștigă o nouă dispută arbitrală în domeniul construcțiilor
26.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Arbitraj, Construcții, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Disputa finalizată cu succes pentru client, o companie internațională de construcții, a izvorât din executarea unui contract de lucrări în domeniul infrastructurii rutiere. Alina Tugearu, avocat asociat, a coordonat echipa de avocați în acest arbitraj.

 Echipa de arbitraj a Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) a obținut la sfârșitul anului trecut un nou succes în fața Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României într-o dispută legată de executarea unui contract de lucrări în domeniul infrastructurii rutiere inițiată de Antreprenor, o companie internațională de construcții.

Contractul de execuție lucrări care stă la baza arbitrajului este un contract de tip FIDIC încheiat în anul 2011 ce a generat o serie de dispute arbitrale urmare a prelungirii succesive a termenului de finalizare a lucrărilor. O primă dispută a fost soluționată în anul 2019, în cadrul căreia Tribunalul Arbitral a tranșat că motivele ce au condus la întârziere țin de riscul Beneficiarului și sunt în culpa sa, moment la care a recunoscut îndreptățirea Antreprenorului la peste 20 milioane lei.

Noul succes s-a întemeiat pe aspectele tranșate cu putere de lucru judecat în disputa anterioară și a privit sumele suplimentare suportate de Antreprenor până la finalizarea lucrărilor, generate însă de aceleași cauze de întârziere.

Alina Tugearu, avocat asociat Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners: ”Soluția obținută de echipa noastră se bazează pe aplicarea corectă a principiului res judicata în contextul unei succesiuni de dispute izvorâte din același contract. Odată tranșată cauza generatoare de prejudicii într-un prim arbitraj, nu poate exista niciun impediment în recunoașterea pretențiilor Antreprenorului ce au drept izvor aceeași faptă ilicită, în ciuda apărărilor extrem de tehnice menite să schimbe cauza ce a stat la baza noilor sume pretinse.” a declarat

Echipa de avocați, coordonată de Alina Tugearu, avocat asociat, a fost compusă din Andra Constantinescu, avocat colaborator coordonator și Ion Enache, avocat colaborator senior.

Cu o experiență de neegalat în practica de arbitraj comercial, echipa ZRVP a fost implicată în ultimii doi ani în peste 23 de arbitraje internaționale, din care 19 sunt încă în derulare, reprezentând cel mai mare portofoliu de dosare de arbitraj național și internațional din România, valoarea cumulată a proiectelor depășind 1,7 miliarde USD. Societatea are un palmares bogat în domeniul disputelor de construcții și de infrastructură, avocații ZRVP reprezentând instituții publice, corporații private, întreprinderi de stat și organisme guvernamentale în dispute complexe ca obiect și impresionante în ceea ce privește valoarea reclamată. Practica de arbitraj este cunoscută si pentru expertiza în domeniul imobiliar, cel al energiei, privatizării, dreptului bancar și financiar, și arbitrajului investițional.

Despre Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners

Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.

ZRVP are o echipă de 66 de avocați, dintre care 14 asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Băjenaru și Cosmin Cojocaru (asociați), domnul prof. dr. Valerian Cioclei și Robert Oancea (of counsel).

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti