Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

ÎCCJ. Ordonanța procurorului cu mai multe soluții de clasare. Competența în cazul plângerii împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată
01.02.2022 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că în situaţia în care ordonanţa procurorului cuprinde mai multe soluţii de clasare ce privesc mai multe persoane, competenţa de soluţionare a plângerii formulate în temeiul art. 340 alin. 1 din C. proc. pen. se determină numai prin raportare la soluţia atacată cu plângere, fără ca celelalte soluţii de netrimitere în judecată, în măsura în care privesc fapte sau persoane care ar atrage competenţa unei alte instanţe, să influenţeze şi competenţa de soluţionare a plângerii. (Încheierea nr. 432 din 31 august 2021, pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Procedură penală, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO