« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Consiliul UE adoptă o recomandare revizuită privind măsurile care afectează libera circulație, pe baza situației individuale a persoanelor, și nu a regiunii de origine
27.01.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L18 din 27 ianuarie 2022 a fost publicată Recomandarea (UE) 2022/107 a Consiliului din 25 ianuarie 2022 privind o abordare coordonată pentru a facilita libera circulație în condiții de siguranță pe durata pandemiei de COVID-19 și de înlocuire a Recomandării (UE) 2020/1475.

Prezenta recomandare răspunde creșterii semnificative a ratei de vaccinare și implementării rapide a certificatului digital al UE privind COVID.

În conformitate cu aceasta, măsurile legate de COVID-19 ar trebui aplicate ținând seama de statutul persoanei (vaccinarea împotriva COVID-19, testul sau vindecarea de COVID-19), și nu de situația de la nivel regional, cu excepția zonelor în care virusul circulă la niveluri foarte ridicate.

În plus, călătorii are dețin un certificat digital valabil al UE privind COVID nu ar trebui să facă obiectul unor restricții suplimentare privind libera circulație.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) va publica o hartă a regiunilor statelor membre care să indice riscul potențial de infectare în conformitate cu un sistem de tip „semafor” (verde, portocaliu, roșu, roșu închis). Harta ar trebui să se bazeze pe rata de notificare a cazurilor pe o perioadă de 14 zile, pe rata de vaccinare și pe rata de testare.

Pe baza acestei hărți, statele membre ar trebui să aplice măsuri privind călătoriile către și dinspre zonele de culoare roșu închis, unde virusul circulă la niveluri foarte ridicate. Acestea ar trebui, în special, să descurajeze toate călătoriile neesențiale și să solicite persoanelor care sosesc din zonele respective și care nu dețin un certificat de vaccinare sau de vindecare să efectueze un test înainte de plecare și să intre în carantină după sosire.

Recomandarea Consiliului UE nu este un instrument cu forță juridică obligatorie. Autoritățile statelor membre rămân responsabile pentru punerea în aplicare a conținutului recomandării.

Intrare în vigoare: 1 februarie 2022

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.