Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţi

Powered by LIVESCU & ASOCIAŢII

Senatorul Titus Corlățean a fost ales președinte al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru alegerea judecătorilor la CEDO
27.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CEDO, Comunicare profesională, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 26 ianuarie 2022, în cadrul primei părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a fost ales în unanimitate în funcția de Președinte al Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), o responsabilitate extrem de importantă în cadrul Adunării, potrivit unui comunicat.

Titus Corlățean: „E o recunoaștere importantă a scolii românești de drept internațional și european în materie de Drepturi ale Omului, dar și a faptului că poți reuși politic în Europa și dinspre București. Cu muncă și seriozitate. Ce este mai greu însă abia acum urmează, dar cunosc deja „terenul” și știu ce este de făcut, cu obiectivitate și imparțialitate. Și cu o componență de bună calitate a comisiei APCE din toate grupurile parlamentare europene. Așteptăm anul acesta la audieri la Paris sau Strasbourg candidații din mai multe state europene, între care și România. Sper ca lista românească selectată prin procedura națională începută de fostul Guvern și finalizată de actualul Executiv să fie una la înălțime, care să corespundă criteriilor și exigențelor în materie. Vă asigur că și în acest caz voi avea aceeași conduită obiectivă și imparțială, în calitatea europeană, de aceasta dată, pe care o dețin.”

Mandatul acestei comisii se circumscrie intervievării și examinării fiecăruia dintre cei trei candidați prezentați de statele membre ale Consiliului Europei pe lista națională pentru funcția de judecător la CEDO. În urma procesului de evaluare a candidaților și audierii acestora, membrii comisiei au o ultimă dezbatere, cu ușile închise, și decid prin vot asupra candidatului cel mai calificat pentru îndeplinirea responsabilității de judecător la CEDO. Ca urmare, comisia transmite o recomandare Adunării, în baza căreia plenul APCE alege, potrivit art. 22 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, judecătorul la CEDO din lista de trei candidați a statului respectiv.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti