« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Metodologia de alocare a nivelurilor de calificare din Cadrul naţional al calificărilor
28.01.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Dreptul muncii, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 86 din 28 ianuarie 2022 au fost publicate Ordinul nr. 3.001/39/2021 privind aprobarea Metodologiei de alocare a nivelurilor de calificare pentru calificările de nivel 1-5 din Cadrul naţional al calificărilor și Ordinul nr. 3.001/39/2021 privind aprobarea Metodologiei de alocare a nivelurilor de calificare pentru calificările de nivel 1-5 din Cadrul naţional al calificărilor.

Astfel, prin Ordin comun al Ministerului Educației și al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, se aprobă Metodologia de alocare a nivelurilor de calificare pentru calificările de nivel 1-5 din Cadrul naţional al calificărilor.

Prezenta metodologie se aplică în cazul în care se doreşte alocarea şi descrierea unui nivel de calificare pentru o calificare nouă sau revizuirea nivelului de calificare al unei calificări existente, în următoarele situaţii:

– calificării respective îi corespunde cel puţin o ocupaţie din Clasificarea ocupaţiilor din România şi există documentaţie aferentă de introducere a ocupaţiei;
– calificării respective îi corespunde cel puţin o ocupaţie din Clasificarea ocupaţiilor din România şi documentaţia aferentă de introducere a ocupaţiei nu există sau este incompletă.

Alocarea nivelurilor de calificare se face de către utilizatorii interesaţi prin intermediul descriptorilor de nivel, după următoarele criterii:

– cunoştinţe;
– abilităţi cognitive;
– aptitudini/abilităţi/competenţe;
– responsabilitate şi autonomie.

Intrare în vigoare: 28 ianuarie 2022

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.